image description

Aktiviteter

Sommarlovsöppet på NAVET med start 16 juni.
Öppet varje dag klockan 11.00-16.00 fram till och med 19 augusti. 

Det lurade ögat - förvillande likt en utställning om illusioner
Under sommaren tänker vi luras lite med våra besökare - i en helt ny utställning om synvillor och illusioner. Allt man kommer se är inte riktigt som det ser ut att vara. I utställningen finns möjlighet att både skapa eget, uppleva på egen hand och tillsammans med andra. Det lurade ögat pågår fram till den 17 augusti och ingår i entrépriset. Ingång via Navets huvudentré. 

Priser & öppettider 

Hitta hit & Parkering

Är du nyfiken och vill veta hur saker och ting fungerar och hänger ihop - då är NAVET någonting för Dig! NAVET är Sjuhärads science center - huset är fyllt av interaktiva utställningar, experimentstationer och utmaningar i spännande miljöer. På NAVET upplever du naturvetenskap, teknik och matematik med alla sinnen. Experimenten väcker din kreativitet och upptäckarglädje. Räkna med att få nya idéer och kunskaper om bland annat människokroppen, Hållbar utveckling, vattnet, ljuset, Universum och mycket mer. NAVETs värld passar alla åldrar – upptäck den du också! 

Det går fint att ta med fikakorg till NAVET. I entrén finns det bord, bänkar och pallar där man kan sitta. Kaffe, te och smakis finns och vi har även lokalproducerade bullar bakade av kravmärkt mjöl till försäljning. KRAV-märkt glass finns. Glutenfria alternativ finns vid förfrågan.  Om du löst biljett kan du gå ut och besöka stadens cafeer och restauranger och sen komma tillbaka. The Coffee Company  ligger alldeles runt hörnet. Som besökare på NAVET får du 10% på ditt köp vid uppvisande av kvitto på löst entré. Se mer information i kassan på NAVET.

Du vet väl att vår enda regel är "inga händer i fickorna" - Välkomna att utforska NAVETs fantastiska värld!
Barn under 12 år besöker NAVET i sällskap med vuxen

Das Navet Science Center in Borås – ein Mitmachmuseum für die Familie

En Blogg om Borås - Blogg om utställningen "Det lurade ögat"

En Blogg om Borås - Välj Borås i sommar

Tripadvisor - Besökares recensioner

Film om utställningen Hållbara val youtube

Fler aktiviteter i Borås - Besöksguiden