Aktiviteter

Aktuell information

För att minimera smittspridningen av coronaviruset, covid-19 kommer Navets publika lov- och helgverkamhet vara stängd t.o.m den 31 maj. Vi ber att få återkomma med öppettider inför sommaren. Tack för att ni håller ut!

Kommunerna i vår region har beslutat att elever bara ska vara på sin skola, om med anledning av detta kommer Navets pedagoger att åka ut och besöka skolor med utomhusteman. Läs mer

Navets kontor är bemannat måndag till fredag kl 8.00 till 16.30. Det går också bra för skolor att låna utbildningsmaterial från Navet.

Nu är den äntligen klar, Navets nya astronomiavdelning! Efter en genomgripande renovering av lokalen, uppgradering av tekniken, nya stationer och inredning har en helt ny utställning tagit form . Den nya Astronomiavdelningen kommer att öppnas när vi åter igen öppnar science centret för allmänheten. En officiell invigning med aktiviteter, föreläsningar och visningar planeras till Astronomins dag den 26 september 2020. 

Priser & öppettider 

Hitta hit & Parkering

Är du nyfiken och vill veta hur saker och ting fungerar och hänger ihop - då är NAVET någonting för Dig! NAVET är Sjuhärads science center - huset är fyllt av interaktiva utställningar, experimentstationer och utmaningar i spännande miljöer. På NAVET upplever du naturvetenskap, teknik och matematik med alla sinnen. Experimenten väcker din kreativitet och upptäckarglädje. Räkna med att få nya idéer och kunskaper om bland annat människokroppen, Hållbar utveckling, vattnet, ljuset, Universum och mycket mer. NAVETs värld passar alla åldrar – upptäck den du också! 

Det går fint att ta med fikakorg till NAVET. I entrén finns det bord, bänkar och pallar där man kan sitta. Kaffe, te och smakis finns och vi har även lokalproducerade bullar bakade av kravmärkt mjöl till försäljning. KRAV-märkt glass finns. Glutenfria alternativ finns vid förfrågan. Vill ni gå ut en stund för att senare komma tillbaka är det inga problem. Spara din biljett som du får vid entrén när du löser inträde. 

Du vet väl att vår enda regel är "inga händer i fickorna" - Välkomna att utforska NAVETs fantastiska värld!
Barn under 12 år besöker NAVET i sällskap med vuxen

Fler aktiviteter i Borås - Besöksguiden

Tripadvisor - Besökares recensioner

Barnsemester.se - Besökares recensioner

Das Navet Science Center in Borås – ein Mitmachmuseum für die Familie

En Blogg om Borås - Blogg om utställningen "Det lurade ögat"