image description

Aktiviteter

Navet öppet för allmänheten på lördagar och söndagar mellan kl 12-16.

Navet science center i Borås
För dig som är nyfiken på hur allt hänger ihop. Hos oss får du använda alla dina sinnen och får en känsla för hur naturvetenskap, teknik och matematik hänger ihop. Här på Navet blir varje möte med naturvetenskap och teknik både rolig och inspirerande.

Nytt för i år är den nya astronomiutställningen Astronoma – ett rum fyllt av rymd. 

Uppdatering 2020-08-03
Vi ökar till 100 besökare! Med god erfarenhet från sommaren och kunskap om hur våra gäster rör sig i lokalerna kan vi öppna för fler experimentsugna barn och vuxna!  Vi arbetar nu med att ta fram en lösning för onlinebokning av biljetter. Till höstlovet vecka 44 kommer det att vara igång. 

Covid-19
Vi följer de rådande rekommendationerna gällande distansering och hygien. Rådande rekommendationer innebär, förutom begränsat besöksantal, att vi städar löpande och uppmuntrar alla till handtvätt (ladda ner vår handtvättsaffisch). Tillsammans hjälps vi åt att hålla distansen till varandra både i utställningarna och i kön utanför. Biljetter köps i Navets entré. Under hösten kommer vi inte att boka barnkalas.

Inför ditt besök
Det går fint att ta med fikakorg till NAVET. I entrén finns det bord, bänkar och pallar där man kan sitta. Kaffe, te och smakis finns och vi har även lokalproducerade bullar försäljning. Glutenfria alternativ finns vid förfrågan. KRAV-märkt glass finns i butiken. Vill ni gå ut en stund för att senare komma tillbaka är det inga problem. Spara din biljett som du får vid entrén när du löser inträde. 

Barn under 12 år besöker NAVET i sällskap med vuxen

Du vet väl att vår enda regel är "inga händer i fickorna" - Välkomna att utforska NAVETs fantastiska värld!

Priser & öppettider 

Hitta hit & Parkering

Fler aktiviteter i Borås - Besöksguiden