image description

Aktiviteter

Navet är öppet för allmänheten på lördagar och söndagar mellan kl 11.00-16.00. Vi har även öppet på höstlovet vecka 44 samt under jullovet. 


21-22 september - öppet kl 11-16
28-29 september - öppet kl 11-16 * Astronomitema med visningar, aktiviteter och utställning!

5-6 oktober - öppet kl 11-16
12-13 oktober - öppet kl 11-16
19-20 oktober - öppet  kl 11-16

26 oktober - 3 november Höstlovsöppet varje dag kl 11-16  

 

Priser & öppettider 

Hitta hit & Parkering

Är du nyfiken och vill veta hur saker och ting fungerar och hänger ihop - då är NAVET någonting för Dig! NAVET är Sjuhärads science center - huset är fyllt av interaktiva utställningar, experimentstationer och utmaningar i spännande miljöer. På NAVET upplever du naturvetenskap, teknik och matematik med alla sinnen. Experimenten väcker din kreativitet och upptäckarglädje. Räkna med att få nya idéer och kunskaper om bland annat människokroppen, Hållbar utveckling, vattnet, ljuset, Universum och mycket mer. NAVETs värld passar alla åldrar – upptäck den du också! 

Det går fint att ta med fikakorg till NAVET. I entrén finns det bord, bänkar och pallar där man kan sitta. Kaffe, te och smakis finns och vi har även lokalproducerade bullar bakade av kravmärkt mjöl till försäljning. KRAV-märkt glass finns. Glutenfria alternativ finns vid förfrågan.  Om du löst biljett kan du gå ut och besöka stadens cafeer och restauranger och sen komma tillbaka. The Coffee Company  ligger alldeles runt hörnet. Som besökare på NAVET får du 10% på ditt köp vid uppvisande av kvitto på löst entré. Se mer information i kassan på NAVET.

Du vet väl att vår enda regel är "inga händer i fickorna" - Välkomna att utforska NAVETs fantastiska värld!
Barn under 12 år besöker NAVET i sällskap med vuxen

Das Navet Science Center in Borås – ein Mitmachmuseum für die Familie

En Blogg om Borås - Blogg om utställningen "Det lurade ögat"

En Blogg om Borås - Välj Borås i sommar

Tripadvisor - Besökares recensioner

Film om utställningen Hållbara val youtube

Fler aktiviteter i Borås - Besöksguiden