image description

Aktiviteter

Sommarlovsöppet
17 juni - 20 augusti varje dag kl 11-16

Från och med den 21 augusti är Navet öppet för allmänheten på helger och lov mellan kl 11-16


Mammutar eller Papputar – En utställning Istiden
Sommarens stora utställning på NAVET science center handlar om Istiden
Tre kilometer - på höjden! Så tjock var den, inlandsi­sen som låg som ett tungt vintertäcke över norra Europa för tiotusentals år sedan. Nu är den tillbaka. Istiden har kommit till Borås!

I utställningen får du möta istidens giganter; mammut, sabeltandad tiger, ullhårig nos­hörning, grotthyena, grottbjörn och jättehjort. De är alla i naturlig storlek, rör sig och låter. Hur stor känner du dig fram­för en fullvuxen mammut, nästan fem meter hög? Och hur känns det att stå öga mot öga med ett kattdjur vars tänder är vassa som knivar?
Som besökare vandrar du runt och kan på nära håll uppleva djuren. Utställningen om istiden ingår i det vanliga entrépriset.
Utställningsfakta - ladda hem!

Ursäkta röran - vi bygger om
Under sommaren och hösten kommer matematikavdelningen finnas på plan ett. Gå runt hörnet från utställningen om Hållbar utveckling så hittar ni rätt! 

Priser & öppettider 

Hitta hit & Parkering

Är du nyfiken och vill veta hur saker och ting fungerar och hänger ihop - då är NAVET någonting för Dig! NAVET är Sjuhärads science center - huset är fyllt av interaktiva utställningar, experimentstationer och utmaningar i spännande miljöer. På NAVET upplever du naturvetenskap, teknik och matematik med alla sinnen. Experimenten väcker din kreativitet och upptäckarglädje. Räkna med att få nya idéer och kunskaper om bland annat människokroppen, Hållbar utveckling, vattnet, ljuset, Universum och mycket mer. NAVETs värld passar alla åldrar – upptäck den du också! 

Det går fint att ta med fikakorg till NAVET. I entrén finns det bord, bänkar och pallar där man kan sitta. Kaffe, te och smakis finns och vi har även lokalproducerade bullar bakade av kravmärkt mjöl till försäljning. KRAV-märkt glass finns. Glutenfria alternativ finns vid förfrågan.  Om du löst biljett kan du gå ut och besöka stadens cafeer och restauranger och sen komma tillbaka. The Coffee Company ligger alldeles runt hörnet. Som besökare på NAVET får du 10% på ditt köp vid uppvisande av kvitto på löst entré. Se mer information i kassan på NAVET.

Du vet väl att vår enda regel är "inga händer i fickorna" - Välkomna att utforska NAVETs fantastiska värld!
Barn under 12 år besöker NAVET i sällskap med vuxen

Film om utställningen Hållbara val youtube

Läs BoråsBorås blogg om ett besök på NAVET

Barnsemester.se - Betyg och kommentarer

Fler aktiviteter i Borås - Besöksguiden

Tripadvisor - Besökares recensioner