v 10 2020

v 10 2020

Måndag 2 mars

Måndagsmöte för administrationen och pedagoggruppen
Elever från Kommunikationsklass i Borås arbetar med matematik och har bokat tema i matematikavdelningen Bagdad
Fjärdingskolan har bokat vattentema för sin F-klass och träffar Tunda och Triton
Tekniktemat för årskurs 8 fortsätter idag möter vi elever från Engelbrektskolan
Erik och Helena ansvarar för utomhuspedagogiken i projektet PIF. Idag åker de till Dalstorpskolan och Grimsåsskolan för att presentera vårens upplägg med utematematik. Projektets projektledare Fredrika Lundqvist är också med

 

Tisdag 3 mars

Dags igen att träffa Engelbrektskolans elever och pedagoger i skolskogen. Idag kommer barnen att få arbeta med såg och med såg kommer ansvar!
F-klass Blå från Engelbrektskolan besöker Navet och har bokat kemitema med draken Berta
Dags för nästa klass att få sin uppstart i tekniktemat. Temat där de lokala teknikföretagen Ericson, Volvo Bussar och Parker Hannifin ger eleverna ett uppdrag att arbeta med. Arbetet räknas ta ca 20 timmar. Tekniktemat avslutas med en mässa den 16 april i KUBEN på Navet.
Montessori Malmen i Borås besöker vattentemat med Tunda och Triton. Det är totalt 6 F-1 klasser som har bokat sig under våren.
Idag kommer pedagoger från Onsala Rymdobservatorium till Navet för att se och höra hur vi arbetar med elevgrupper i astronomiteman

 

Onsdag 4 mars

Engelbrektskolan Grön F-klass besöker kemtemat med draken Berta
Myråsskolan har bokat astronomitema. Just nu bygger vi ny utställning på Navet och därför åker vi ut med vårt uppblåsbara planetarium. Idag kommer vi att möta alla årskurs 2, ca 75 elever.
Dags för nästa klass i tekniktemat, uppstart och uppdrag
Idag får Digestiva besök av elever från Tummarpskolan årskurs 2. De vill lära sig mer om matspjälkningssystemet
Fortsatt planering och arbete med nya astronomiavdelningen
Navet har tillsammans med Vattenhallen science centrum i Lund fått i uppdrag av Skolverket och Rymdstyrelsen att arbeta fram ett koncept kring programmering. Konceptet riktar sig till högstadie- och gymnasieelever. Idag testar vi på några högstadielärare.

 

Torsdag 5 mars

Skattkistans förskola har bokat kemi med draken Berta
Tunda och Triton får besök av barn från Björkhöjdsskolan i vattenavdelningen
Sjömarkenskolan har bokat programmeringsäventyret för klass 5B
… och för klass 5A
Elever från Sundlergymnasiet i Vårgårda kommer till Navet för att delta i vattentemat
Tummarpskolan har bokat människotemat om matspjälkningssystemet. De träffar Digestiva och säkert skelettet Benny som också huserar där!
Kunskapsskolan år 5 besöker matematikavdelningen Bagdad
Borås Stad har gäster från bland annat Bosninen och vill visa upp olika verksamheter i staden. Idag kommer gruppen på besök till Navet för en rundvandring och information om vår verksamhet.
Micke Gunnarsson föreläser på Navet ikväll. Föreläsningen är ett bokat arrangemang och biljetter finns på Mickes hemsida www.mickegunnarsson.se

 

Fredag 6 mars

Lerums mommun har bokat utbildning för 70 förskolepedagoger. De har önskat några olika fokusområden, bland annat hållbar utveckling, Naturvetenskap och teknik, Återvinning och kretslopp. Vi har olika förslag på upplägg och lyssnar alltid in vilka önskemål som finns och skapar specialanpassade utbildningar för kunden!

 

Lördag och söndag 7-8 mars öppet för allmänheten klockan 11-16