v 11 2020

v 11 2020

Måndag 9 mars

Vi välkomnar Nellie som går i 8:an till en veckas Prao här hos oss
Idag är det studiedagar i våra medlemskommuner. Navets pedagoger åker till Svenljunga kommun och utbildar förskolepersonal i digital kompetens och programmering. Bland annat erbjuder vi workshops i green screen, iMotion, storytelling, AR…
Måndagsmöte för administrationen och pedagoggruppen

 

Tisdag 10 mars

Bertas utbildningsturné med materialet ”Grön i labbet” landar idag på Universeum med utbildning för science centrets pedagoger och andra inbjudna pedagoger från Göteborgs stad.
Skattkistans förskola i Borås har bokat kemitema för sina 5-åringar
Bredaredskolan arbetar med miljö och hållbar utveckling. Årskus 3 har bokat temat ”Miljösmart från början till slut”
Sjöboskolan har bokat kemi med Draken Berta för årskurs 3
Solhagens förskola i Marks kommun besöker Navet och skall vara med på miljötemat ”Soporna gör nytta”
Sjömarkenskolan har bokat programmeringsäventyret
Navets matematikavdelning Bagdad får idag besök från Kunskapsskolan årskurs 7
Vi fortsätter att jobba med den nya astronomiutställningen. Nu jobbas det på bred front med golvmattor, teknikskärmar, programvaror… till påsklovet kommer vi att öppna upp för allmänheten!
Navets pedagoger Vasso och Fedoua åker till Kunskapsskolan för att stötta eleverna i årskurs 8 som valt att delta i teknikprojektet 2020.

 

Onsdag 11 mars

Gula skolan besöker kemilabbet och träffar draken Berta
Barn från Hässlegården besöker miljötemat Soporna gör nytta
En annan klass från Gula skolan i Fristad har bokat vattentema med Tunda & Triton
Under tiden som vi arbetar med astronomiavdelningen har vi temporärt planetvisningar i vårt uppblåsbara planetarium. Idag kommer elever från Montessori Malmen till Navet.
Klasserna från Gula skolan byter tema efter rasten och kör kemi och vattentema
Gymnasieelever från Ljud & bildskolan kommer att ta del av temat Vad tål planeten jorden. Det blir fakta, workshops och diskussioner.
En grupp elever från Hulebäcksgymnasiet besöker Borås Högskola under förmiddagen. Efter lunch har de bokat in ett besök på Navet. De kommer att arbeta med de Globala målen i temat som har spelupplägg.
Rummets betydelse för inlärning är viktigt. Vi arbetar tillsammans med elever och lärare på Bergslenagymnasiet för att hitta vad som är viktigt, vilka miljöer som är bäst för att lärsituationen skall vara så optimal som möjligt. Bergslenagymnasiet söker medel för att kunna arbeta mer med rummen och miljöerna. Navet är med och stöttar och tar del av erfarenheterna.

 

Torsdag 12 mars

Idag är Berta-turnén i Karlshamn på Kreativum science center. Turnén besöker 7 av Sveriges science centers. Utbildningen riktar sig till pedagoger på Science center, i förskolor och skolor.
Trandaredskolan har bokat astronomi, månen solen och stjärnorna
Skogsgläntans förskola har bokat kemi med Berta
Björkhöjdsskolan besöker vattentemat med Tunda & Triton
Särlaskolan har bokat astronomitema
Förskolan Kärnhuset besöker draken Berta i labbet
Elever från Ljud och Bildskolan har bokat kemitemat ANT om ungdomar i droghärva. Temat har två delar, den ena med analyser av bevismaterial i labbet och den andra delen en rättegång där man utreder ansvarsfrågan
Kunskapsskolans årskurs 7 har bokat matteteman för sina
 

Fredag 13 mars

Arbetet med den nya astronomiavdelningen fortsätter… öppnar till påsklovet!
Under tiden som vi arbetar med astronomiavdelningen har vi temporärt planetvisningar i vårt uppblåsbara planetarium. Idag kommer elever från Trandareskolan till Navet.
Mariagårdens försklola har bokat kemi med draken Berta.
Elever som läser SFI besöker miljötemat Vad tål planeten jorden
Daltorpskolan har bokat astronomi
Milstensgårdens förskola besöker draken Berta i kemilabbet
Montessori Malmen har bokat vattentemat med Tunda & Triton
Elever från Bäckängsgymnasiets sprintklass har bokat fysiktema
Ljud och bildskolan har bokat miljötemat Vad tål planeten jorden.

 

Lördag och söndag 14-15 mars är Navet öppet för allmänheten mellan klockan kl 11-16.

Aktuellt. Navet följer regeringens beslut och folhälsomyndighetens rekommendationer angående Coronaviruset/Covid-19 och håller öppet som vanligt. Personalen är noga informerade om läget och stannar hemma precis som Du om de känner några symtom av de som folkhälsomyndigheten beskriver LÄNK 
Städfrekvensen på Navet har ökat för att säkerställa en ren miljö under ditt besök. Särskild vikt har lagts vid ledare, handtag, ytor i utställningarna där många händer utforskar. Personalen torkar av och håller ordning löpande. På alla toaletter finns information om handhygien på flera olika språk. Under helgen har vi även en station i entrén där Du kan testa hur rena Dina händer blir vid en vanlig handtvätt. Fråga vår personal! 
Välkomna!