v 21 2020

v 21 2020

Bild från https://www.biomfdag.se/

 

Måndag 18 maj
Teknikavslutning på Erikslundskolan. Fedoua och Vasso åker till skolan för att ta del av eleverna i årskurs 8 ideer och prototyper.
Drömstaden 2019/2020 är på upploppet. Idag är det Myråsskolans klasser som får besök av juryn. Just den här redovisningen sker via Skype! Spännande att se elevernas presentationer och lyssna till deras idéer!
Test av ny VR-miljö för kommande projekt för distansundervisning och distansmöten. Med medel från VGR har Navet fått möjlighet att vidareutveckla en idé som vi arbetat med under några år och som aktualiserats nu under situationen med corona-covid.
Distansmöte med Anna på Vattenhallen science center i Lund.
Planering, möten och utveckling.

 

Tisdag 19 maj
Utematematik på Mogaskolan i Svenljunga kommun. Idag träffar vi tre klasser i årskurs 6.
Trandarendskolan näst i tur för möte med Drömstadens jury. 
Projektmöte med Vuxenutbildningen i Borås projelktledare. 
Eftermiddagsaktiviteter på Norrby kl 14.00 - 17.00

 

Onsdag 20 maj
Till Dalsjön och träff med årskurs 5 som har planerat en utedag med Navet och kanotpaddling. Tre klasser i rotation. Blir en bra avslutning på skolveckan!
Nästa årskur 8 på Erikslundskolan för redovisning av Tekniktemat. Ett tema som Navet gör tillsammans och på uppdrag med teknikföretagen Ericsson, Volvo Bussar och Parker. 
Planering för uteteman på Sjöbo
Möte med projeketet "Hållbar landsbygd Sjuhärad" om en kommande station på Navet som kommer att heta "Hemester"
Kontoret stänger kl 14.00

 

Torsdag 21 maj
Kristi himmelfärds dag och stängt på Navet

Fredag 22 maj
Öppet i Navets butik mellan kl 9.00-13.00
Biologiska mångaldens dag. Många aktiviteter och initiativ runt om i landet. Kolla in vad som händer där du bor eller följ de digitala föreläsningar och aktiviteter som du kan delta i via din dator eller mobiltelefon! https://www.biomfdag.se/

 

Lördag och söndag 23-24 maj
Science centret är stäng för allmänheten på helger fram till 31 maj. Vi ber att få återkomma med öppettider inför sommaren. Håll utkik på hemsidan och sociala medier! Tack för att ni alla håller ut!