v 3 2020

v 3 2020

Måndag 13 januari

Idag är det uppstart för det ämnesövergripande projektet för eleverna på Teknikprogrammet, Logisti och e-handel på Sven Eriksonsgymnasiet. 140 elever kommer under dagen att få projektet presenterat för sig, de kommer att få lyssna till föreläsningar om cirkulär ekonomi, designprocess, materialkunskap och om produktutvecklingsprocessen. Projektet sträcker sig över 4 veckor och avslutas med en mässa i Kuben på Navet där alla projekt får presentera och sälja in sin hållbara produktutveckling.

Måndagsmöte för Navets administration och pedagoggruppen

 

Tisdag 14 januari

Idag kommer två klasser från Rydsbergsskolan som ligger i Lerum. De har bokat kemiutmaning och miljötemat Spelet om de globala målen.
Pedagogerna på Kerstinsgårdens förskola i Dalsjöfors har bokat en utbildning i kemi för de yngsta. Vi åker till dem under eftermiddagen/tidig kväll och genomför utbildningen på plats hos dem.
Vi fortsätter att planera och bygga på Astronomiavdelningen.
I samarbete med Folksam arbetar vi fram en ny story till ANT temat.

 

Onsdag 15 januari

Hållbar Landsbygd Sjuhärad och Navet Science Center bjuder tillsammans in för en lärorik förmiddag där vi djupdyker i ramverket Agenda 2030 och de globala målen. Inbjudan riktar sig till dig som är verksam i Sjuhärad. Ta med era kollegor till en berikande förmiddag.

Navet deltar i Nordplus-projektet Sci stage som har som syfte att ta fram goda exempel på hur man kan arbeta med drama och andra konstnärliga uttryck som pedagogiskt verktyg. Deltagarna kommer från Norge, Estland, Sverige och Island. Under tre dagar kommer projektet att arbeta med olika workshops och de gästande deltagarna kommer att få en bild av hur Navet arbetar med dramatisering som en del i våra temabesök.

 

Torsdag 16 januari

Planeringstid för upplevelseverkstäder – en mässa för högstadieelever och andra som är intresserade av att läsa till undersköterska eller andra jobb inom vårdsektorn.

 

Fredag 17 januari

Planeringen av den nya astronomiavdelningen fortsätter…
NordPlus projektets tredje dag med deltagare från Norge, Estland, Island och Sverige
Planering av utomhusmatematik som en del av projektet PIF i Tranemo. 
Planering av upplägg för gemensam workshop med Borås Energi och miljö för teknikeleverna i projektet "Från idé till hållbar produkt".

 

Lördag och söndag 18-19 januari är Navet öppet för allmänheten mellan klockan kl 11-16.