v 39 2020

v 39 2020

Måndag 21 september

Måndagsmöte och lägesavstämning
Nina och Erik åker till Gånghesterskolan med första temat i projektet Drömstaden.
Fedoua och Erik åker till Vistaholmskolan i Ulricehamn för handledning. Navet har fått uppdraget att delta i Vistaholmskolan satsning på matematik för skolans alla pedagoger. Uppstarten var på Navet i augusti och ett antal tillfällen är inbokade under hösten.
Personal från förskolorna Lilla Safiren, Blåklinten och Frufällegården kommer till Navet för miljöutbildning mellan kl 16.30-20.00.

 

Tisdag 22 september

Anna är på plats i Jönköping på Upptech för kemiutbildningar för pedagoger inom förskolan och lågstadiet. Utbildningen finansieras av IKEM, innovations- och kemiindustrierna.
Idag dags för eleverna i årskurs 5 att vara med på utetema om förbränning i projektet Drömstaden.
Bokslutsmöten och andra möten…

 


Onsdag 23 september

Projektet Nytänk i Tranemo och Svenljunga kommer till Navet för ett besök och lärande aktiviteter i matematik. Vi mötte gruppen första gången innan sommaren för en uppstart utomhus och lekte matematik och lärde känna varandra.
Erik och Helena är på Länghemskolan hela dagen i projektet PIF. Idag handlar det om svampar.
23 lärarstudenter från Högskolan i Borås kommer till matematikavdelningen Bagdad för utbildning i matematik. De läser grundskollärarprogrammet termin 5.

 

Torsdag 24 september

Idag får Aplaredskolan besök av Fedoua och Nina som har planerat utomhusmatematik för årskurs F-6.
Erik och Helena är idag i Limmared hela dagen i projektet PIF. Idag handlar det om svampar.
Science park i Borås har bokat Navet för personalmöte. Kuben blir mötesplats för gruppen som har bokat fika, lunch och guidning.
Vi träffar No- och So-lärare på Särlaskolan i Borås för att diskutera en satsning på ANT-tema under våren.
Navets styrgrupp har möte på NAVET.

 

Fredag 25 september

Utetema med matlagning över eld tillsammans med elever från Bergslenagymnsiet i Borås. Vi möts på Ramshulan, Borås stads Naturskola som organiseras av Navet.
Projektet PIF – Processledning i Fokus – har en heldag i KUBEN med föreläsningar och workshops.
Borås stad har skrivit avtal med Navet att genomföra 12 miljöutbildingar för anställda i Borås stad. Tillfällena är både fysiska och digitala. Idag är det första tillfället på Navet mellan kl 9-12

 

Lördag 26 september
Astronomins dag och natt firas över hela landet. På Navet uppmärksammar vi det genom fri entré och astronomivisningar. Öppet mellan kl 12-16 och vi släpper in 100 besökare i huset. 
Kom och följ med på en rymdresa i den nya salongen och utforska våra nyutvecklade experimentstationer i astronomiutställningen ASTRONOMA. DAGENS PROGRAM.

 

Söndag 27 september
Öppet för alla kl 12-16. Vanligt entrépris gäller och 100 personer