v 9 2020

v 9 2020

Måndag 24 februari

Vi välkomnar Tuva som går i 8:an till en veckas Prao här hos oss
Måndagsmöte för administrationen och pedagoggruppen
Temabesök från elever på Montessori Malmen som bokat vattentema
Elever från Erikslundsskolan Sär har bokat miljötema
Erikslundsskolan årskurs 8 deltar i teknikprojektet. Idag kommer den första klassen hit på uppstart
Pojektet PIF, Processutveckling i Fokus, kommer under våren att arbeta med utomhuspedagogik fokus matematik. Idag träffar vi lärarlaget på Limmaredskolan för introduktion.

 

Tisdag 25 februari

Ute som klassrum i samarbete med Engelbrektskolan fortsätter. Vi möter elever och pedagoger i skolskogen med lektionsupplägg som vi arbetat framtillsammans med klasslärarna.
Moldeparkens förskola i Borås har bokat kemitema för sina 5-åringar
Särlaskolan arbetar med miljö och hållbar utveckling. Årskus 3 har bokat temat ”Miljösmart från början till slut”
Skogsängens förskola har bokat vattentema med Tunda & Triton
Idag är det Engelska skolans tur att få sin uppstart i teknikprojektet med teknikföretagen.
Fristad församling arbetar medvetet och målinriktat med sin miljöpolicy. Navet är stolta över att ha fått förtroendet att fortsätta med fortbildningen för församlingen. Tillsammans med kunden har vi planerat en fortsättning från de förra tillfällena, nya diskussioner och mål! Idag kommer grupp 2 till Navet för påfyllning i hållbarhetsfrågorna.
2021 firar Borås 400 år och Navet kommer självklart att vara en del i uppmärksammandet av jubiléet. Idag möter vi projektledarna från Borås TME för att diskutera på vilket/vilka sätt Navet kan bidra.
Navet har som uppdrag att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik. För att nå så många som möjligt och för att göra det på bästa sätt samverkar vi med olika organisationer och företag. De lokala teknikföretagen och de i regionen är viktiga för att vi skall kunna visa på framtidsyrken för våra barn som går i grundskola och gymnasiet. Idag möter vi därför representanter från Borås näringsliv och grundskoleförvaltningen för att hitta samverkansformer.

 

Onsdag 26 februari

Särlaskolan arbetar med miljö och hållbar utveckling. Årskus 3 har bokat temat ”Miljösmart från början till slut”, idag kommer nästa klass på temabesök.
Våglängdsgatans förskola har bokat vattentema med Tunda & Triton
Temat ”Bromsa fallet” är ett fysiktema för årskurs 4-6. Idag får vi besök av Aplaredskolan som bokat temat för sin 5/6:a
Draken Berta får besök av barn och pedagoger från Hässlegårdens förskola
En grupp barn från Svaneholms förskola har bokat vattentema med Tunda & Triton.
Vi träffar Fritids och Folkhälsoförvaltningen för att prata om naturstigen Trollstigen
Idag träffar vi nästa lärarlag i Tranemo kommun inom projektet PIF. Länghemskolans pedagoger och rektor får information och uppstart om vårens upplägg.

 

Torsdag 27 februari

Idag är Berta-turnén i Luleå på Teknikens hus. Turnén kommer att besöka 7 av Sveriges science centers. Utbildningen riktar sig till pedagoger på Science center, i förskolor och skolor samt barn och elever.
Tekniktemat fortsätter. Idag elever från Erikslundskolan klass 8 i Borås.
Skattkistans förskola har bokat kemi med Berta
Skogsängens förskola besöker vattentemat med Tunda & Triton
Eftermiddagen är vikt för utbildning av nästa grupp lärarstudenter från Högskolan i Borås. Idag utbildas blivande lärare i matematik.
Folkuniversitetet arbetar med folkbildning, det gör Navet också! Idag träffas vi för att informera varandra om våra respektive verksamheter för att se vilka samverkansformer som kan finnas!

 

Fredag 28 februari

Arbetet med den nya astronomiavdelningen fortsätter… öppnar till påsklovet!
Under tiden som vi arbetar med astronomiavdelningen har vi temporärt planetvisningar i vårt uppblåsbara planetarium. Idag kommer elever från Bergdalskolan till Navet.
Engelbrektskolan har bokat kemi med draken Berta för sina F-klasser. Idag kommer Gula klassen. Montessori Malmen har bokat vattentema med Tunda & Triton.

 

Lördag och söndag 29/2 - 1/3 är Navet öppet för allmänheten mellan klockan kl 11-16.