image description

Aktiviteter

Det är matematikveckor på Navet! Visste du att Navet har en hel avdelning, Bagdad, där du kan fördjupa dig i matematikens gåtor?

Den 14/3 är det Pi-dagen. Därför vill vi uppmärksamma Pi lite extra genom att fokusera på cirklar. 

Lördagar och söndagar klockan 11, 12 och 15:30 anordnas cirkeljakt. Aktiviteten är gratis men du bokar din plats i kassan när du kommer till Navet. 

Missa heller inte att testa sannolikhet vid stationen Inne/Ute. Där kan du prova dig fram och se om sannolikheten stämmer med hur det blir i verkligheten. Inne/Ute hittar du i avdelningen Bagdad. 


Alla ordinarie utställningar har öppet precis som vanligt!

Navet science center i Borås är ett äventyr i två våningar för upptäcktsresande och äventyrare i alla åldrar. Vi har nio olika utställningar med fokus på matematik, naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling.

Öppettider och priser hittar du HÄR!

__________________________________________________________________________________________

Navet science center i Borås är en plats där du själv deltar och prövar dig fram bland experiment och utställningar – kanske är det så Navet, ett av Sveriges fantastiska science center, bäst förklaras.

Röra, känna, lära
På Navet använder du alla sinnen. Hela Navets idé är att du som besökare inte ska ha händerna i fickorna, utan ha dem i beredskap. I två våningar med olika avdelningar samsas utställningar och experiment med upplevelser i en spännande miljö. För dig som är nyfiken och vill veta hur saker och ting hänger ihop har Navet en hel värld att upptäcka. Här hittar du matematikens gåtor i matematikavdelningen Bagdad, du kan experimentera i vattenavdelningen, testa dina sinnen och lära dig mer om kroppen i människoavdelningen. Skapa i Tesset, bygg med meccano, lär dig mer om hållbara val.

Nya Biologiska balkongen
Biologiska balkongen är en ny permanent utställning på Navet. Det finns totalt över 400 uppstoppade fåglar av 200 arter att se. Fåglarna har flyttats flera gånger innan de landade på Navet, vi har ärvt dem från det tidigare Biologiska museet vid Bäckängsgymnasiet i Borås. I Biologiska balkongen som är en del av Navets permanenta utställningar kan man lära sig om fåglar på olika sätt genom olika interaktiva stationer med filmer, texter och utmaningar.    

Astronomiavdelning
I Astronoma kan du förundras över vår plats i universum och det storslagna sammanhang och mångfald vi alla är en del av. Ta reda på var byggstenarna i din kropp kommer ifrån och hur man kan veta vilka grundämnen som finns i stjärnorna. Lär dig mer om den elektromagnetiska strålningen och experimentera med ljus.

Navet för alla
I våra interaktiva utställningar och med vår spännande pedagogik får du kunskaper och förhoppningsvis intresse för naturvetenskap, teknik, matematik och hållbar utveckling. Navet science center ligger mellan Knalleland och centrum i det kvarter som kallas Simonsland – där även Textile Fashion center med Textilmuseet ligger. 

Ni hittar oss på Skaraborgsvägen 1A i Borås  www.navet.com Tel. 033 - 41 00 09, info@navet.com