image description

Aktiviteter

Navet science center är öppet hela sommaren till den 15 augusti. Vi har öppet tisdagar – söndagar klockan 11:00 – 16:00 (stängt måndagar). 

Vi öppnar omsorgsfullt med hänsyn till rådande rekommendationer.

Boka ditt besök genom att klicka här BOKA HÄR 

Välj datum, tid och antal biljetter. Vi erbjuder två starttider för ditt besök, välj kl 11:00 eller 13:00.
Ni kan anlända mellan kl 11-13 och behöver inte gå hem kl 13:00 om ni valt den tidiga starttiden. Detsamma gäller om ni väljer starttid 13:00, ni behöver inte vara på plats prick kl 13:00, ett besök brukar ta två-tre timmar.
Du ser enkelt hur många platser det finns kvar vid varje tillfälle. När du gjort dina val och fyllt i dina kontaktuppgifter får du en mejlbekräftelse som du visar upp vid entrén vid betalning.

Priser: 110 kr vuxen / 100 kr pensionär / 80 kr barn (4-18 år). Liten grupp 2 vuxna + 2 barn = 320 kr. 

------------------------------- 

Kom till Navet science center i Borås, ett äventyr i två våningar för upptäcktsresande och äventyrare i alla åldrar. En plats där du själv deltar och prövar dig fram bland experiment och utställningar – kanske är det så Navet, ett av Sveriges fantastiska science center, bäst förklaras.

Röra, känna, lära
På Navet använder du alla sinnen. Hela Navets idé är att du som besökare inte ska ha händerna i fickorna, utan ha dem i beredskap. I två våningar med olika avdelningar samsas utställningar och experiment med upplevelser i en spännande miljö. För dig som är nyfiken och vill veta hur saker och ting hänger ihop har Navet en hel värld att upptäcka. Här hittar du matematikens gåtor i matematikavdelningen Bagdad, du kan experimentera i vattenavdelningen, testa dina sinnen och lära dig mer om kroppen i människoavdelningen. Skapa i Tesset, bygg med meccano, lär dig mer om hållbara val.

Nya Biologiska balkongen
I juni invigdes utställnigen Biologiska balkongen på Navet. Utställningen består av 200 fågelarter. Det finns totalt över 400 upptstoppade fåglar att se. Fåglarna har flyttats flera gånger innan de landade på Navet, vi har ärvt dem från det tidigare Biologiska museet vid Bäckängsgymnasiet i Borås. Utställningen är en del av Navets permanenta utställningar. I utstälningen kan man lära sig om fåglar på olika sätt genom olika interaktiva stationer med filmer, texter och utmaningar.    

Astronomiavdelning
I Astronoma kan du förundras över vår plats i universum och det storslagna sammanhang och mångfald vi alla är en del av. Ta reda på var byggstenarna i din kropp kommer ifrån och hur man kan veta vilka grundämnen som finns i stjärnorna. Lär dig mer om den elektromagnetiska strålningen och experimentera med ljus.

Navet för alla
I våra interaktiva utställningar och med vår spännande pedagogik får du kunskaper och förhoppningsvis intresse för naturvetenskap, teknik, matematik och hållbar utveckling. Navet science center ligger mellan Knalleland och centrum i det kvarter som kallas Simonsland – där även Textile Fashion center med Textilmuseet ligger.  

Ni hittar oss på Skaraborgsvägen 1A i Borås  www.navet.com Tel. 033 - 41 00 09, info@navet.com