image description

Aktiviteter

Experimentera på Navet i sommar!

Navet science center i Borås är ett äventyr i två våningar för upptäcktsresande och äventyrare i alla åldrar. Vi har nio olika utställningar med fokus på matematik, naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Öppet dagligen kl 10 - 17 mellan 14 juni - 21 augusti. Lek, lär och förundras! Här finns något för alla åldrar.
Ladda ner vår folder HÄR!

Utöver utställningarna har vi också månadsteman i huset.

Juni: Miljö
I juni fokuserar vi på hur vi kan ta hand om planeten jorden och spara på jordens resurser. Under hela månaden finns pyssel på tema miljö i vår pysselhörna Tesset. 

Juli: Energi
Gör en vindsnurra och att testa vindkraft eller pyssla en värmesnurra och fundera på hur det kommer sig att den börjar snurra om du håller den ovanför ett element? Under juli månad fokuserar vi på olika energikällor.

Augusti: Vatten
Under augusti riktar vi fokus på vår vattenavdelning. Djupdyk bland experimenten och bygg ett eget vattenhjul!

Vi har öppet hela sommaren. Öppettiderna hittar du här: Öppettider

Brochure in English

__________________________________________________________________________________________

Navet science center i Borås - ett äventyr i två våningar för upptäcktsresande och äventyrare i alla åldrar. En plats där du själv deltar och prövar dig fram bland experiment och utställningar – kanske är det så Navet, ett av Sveriges fantastiska science center, bäst förklaras.

Röra, känna, lära
På Navet använder du alla sinnen. Hela Navets idé är att du som besökare inte ska ha händerna i fickorna, utan ha dem i beredskap. I två våningar med olika avdelningar samsas utställningar och experiment med upplevelser i en spännande miljö. För dig som är nyfiken och vill veta hur saker och ting hänger ihop har Navet en hel värld att upptäcka. Här hittar du matematikens gåtor i matematikavdelningen Bagdad, du kan experimentera i vattenavdelningen, testa dina sinnen och lära dig mer om kroppen i människoavdelningen. Skapa i Tesset, bygg med meccano, lär dig mer om hållbara val.

Nya Biologiska balkongen
Biologiska balkongen är en ny permanent utställning på Navet. Det finns totalt över 400 uppstoppade fåglar av 200 arter att se. Fåglarna har flyttats flera gånger innan de landade på Navet, vi har ärvt dem från det tidigare Biologiska museet vid Bäckängsgymnasiet i Borås. I Biologiska balkongen som är en del av Navets permanenta utställningar kan man lära sig om fåglar på olika sätt genom olika interaktiva stationer med filmer, texter och utmaningar.    

Astronomiavdelning
I Astronoma kan du förundras över vår plats i universum och det storslagna sammanhang och mångfald vi alla är en del av. Ta reda på var byggstenarna i din kropp kommer ifrån och hur man kan veta vilka grundämnen som finns i stjärnorna. Lär dig mer om den elektromagnetiska strålningen och experimentera med ljus.

Navet för alla
I våra interaktiva utställningar och med vår spännande pedagogik får du kunskaper och förhoppningsvis intresse för naturvetenskap, teknik, matematik och hållbar utveckling. Navet science center ligger mellan Knalleland och centrum i det kvarter som kallas Simonsland – där även Textile Fashion center med Textilmuseet ligger. Ladda ner vår folder HÄR! 

Ni hittar oss på Skaraborgsvägen 1A i Borås  www.navet.com Tel. 033 - 41 00 09, info@navet.com