Kalender »

Föräldrar som resurs – webbinarie

För att ge barn och unga en bra start i livet är föräldrarnas förutsättningar grundläggande. Föräldrar som är trygga, har möjlighet att försörja sig och känner tillit till samhället kan vara en resurs för sina barn.

Under webbinariet kommer Anneli Öhrling, kurator på Bris, att berätta om rapporten ”Se mig -rätten till stöd tidigt i livet” och ge verktyg till vuxna som möter de yngsta barnen i sitt yrke. Till rapporten har det tagits fram en samtalsguide ”Goda samtal om svåra ämnen – en guide i mötet med föräldrar till de yngsta barnen”

Tjänstepersoner, politiker och yrkesverksamma som möter yngre barn och/eller deras vårdnadshavare är varmt välkommen att delta!

Ingen bokning krävs, klicka på länken för att ta del av webbinariet.

Dag: 5 oktober
Tid: klockan 9-10

Tidiga insatser: Hur gör vi?

Hösten 2023 inviger Navet inviger utställningen SmåFysik, en utställning som stärker det vetenskapliga kapitalet för de allra yngsta. I anslutning till detta bjuder Navet science center och Kunskapsnod fullföljda studier Sjuhärad in till två seminarier på temat Tidiga insatser: Hur gör vi?

Navet science center och Kunskapsnod fullföljda studier Sjuhärad vill sprida kunskap och inspirera till att arbeta med tidiga insatser för de yngsta barnen.

Den 25 oktober bjuder vi in till ett seminarie om Pojkar och framtidstro.