Nyheter »

NYTT TEKNIKPROGRAM

Förra veckan testade vi våra nya teknikprogram! Programmen är utvecklade inom satsningen #Tekniktrappan och finns tillgängliga för alla grundskolor i Sjuhärad!

I programmet Rör om i köket får eleverna träffa prinsesstårtans och elvispens uppfinnare och därefter får eleverna själva bygga egna handvispar!

Programmet Skåpmat handlar om hur kylskåpets teknik hjälper oss att lagra mat och minska matsvinn. Eleverna programmerar egna kylskåpslarm så att ingen glömmer att stänga dörren!

Hur gick testet då kan man undra? Alla elever gick hem med egna, namnmärkta vispar och alla kylskåpsdörrar fick sitt larm, så det gick bra!

Det innebär att de nya teknikprogrammen nu finns att boka, precis som våra övriga program! Vi ses!

Här hittar du alla skolprogram

  • Rekrytering

    Administratör med ansvar för reception och konferens Vi söker en driven kollega som kan agera spindel i vårt spännande nät. En trygg och prestigelös person som fixar, samordnar och ger god service i verksamhetens nav, vår reception. Är du en erfaren administratör som brinner för att ge besökaren den allra bästa upplevelsen och trivs med […]

  • Nytt samarbetsavtal mellan Navet och Herrljunga kommun

    Nytt samarbetsavtal mellan Navet och Herrljunga kommun Herrljunga kommun och Navet science center växlar upp samarbetet och möjliggör för alla elever och pedagoger i kommunen att nyttja Navet som pedagogisk resurs inom naturvetenskap, teknik, matematik och hållbar utveckling.  Avtalet möjliggör att Herrljunga, på samma sätt som Navets andra avtalskommuner Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn, […]

  • Navet och NetOnNet lanserar nytt samarbete

    Den 7 november överlämnade NetOnNet 16 nya datorer till Navet science center. Syftet med gåvan är att möjliggöra för fler barn och unga att lära sig digitala verktyg och programmering. Gåvan och samarbetet är ett resultat av satsningarna Tekniktrappan och Techarena Borås.