Maxade äventyr och experiment

Här hittar du de senaste nyheterna och håller dig uppdaterad om spännande händelser och aktiviteter på Navet science center. Här kan du läsa om allt från nya utställningar och evenemang till särskilda projekt och initiativ som drivs av Navet.

Nytt samarbetsavtal mellan Navet och Herrljunga kommun

Nytt samarbetsavtal mellan Navet och Herrljunga kommun Herrljunga kommun och Navet science center växlar upp samarbetet och möjliggör för alla elever och pedagoger i kommunen att nyttja Navet som …

Navet söker Designer och Arbetsledare

Vi söker en nyckelspelare till vår framgångsresa. På Navet får du möjlighet att arbeta i teamet bakom ett av Sveriges främsta science center med fokus på upplevelser, livslångt lärande och h…

Navet och NetOnNet lanserar nytt samarbete

Den 7 november överlämnade NetOnNet 16 nya datorer till Navet science center. Syftet med gåvan är att möjliggöra för fler barn och unga att lära sig digitala verktyg och programmering. Gåvan …

Toppbetyg för Navet

 

Navet konferens

Hållbara konferenser ”Fler besökare när och där det inte är fullt” När Navet inte fylls av skolklasser, studenter och lärare på fortbildning eller allmänhetsbesökare – då pass…

Miljödiplomering

Hållbarhetskliv 2023

Navet science center är nominerade till årets Hållbarhetskliv i Boråsregionen!

Höstens skolprogram

Nu kan du boka skolprogram för hösten 2023. Missa inte att Tekniktrappans program är kostnadsfria för samtliga kommuner i Sjuhärad.

Navet söker pedagog

Är du vår nya kollega? Som pedagog på Navet bidrar du till att stimulera intresset för naturvetenskap, teknik, matematik och hållbar utveckling i Sjuhärad.

Programmeringskollo

Under påsklovet anordnade Navet och Ericsson programmeringskollo för barn i mellan- och högstadieålder.

Samarbetsavtal med Herrljunga kommun!

Genom avtalet får Navet möjlighet att verka för ett likvärdigt lärande och engagemang för naturvetenskap, matematik, teknik och hållbar utveckling i Herrljunga kommun.

Nytt teknikprogram

Förra veckan testade vi våra nya teknikprogram! Programmen är utvecklade inom satsningen #Tekniktrappan och finns tillgängliga för alla grundskolor i Sjuhärad!

Arbetar du inom förskola?

För andra året i rad genomför Göteborgs universitet i samverkan med Navet science center en kurs som stärker dig som förskolepedagog inom ämnena fysik och teknik.

Samarbetsavtal med Högskolan i Borås

Från och med den 1 september växlar Högskolan i Borås och Navet science center upp sitt samarbete genom ett nytt samarbetsavtal.

Spännande upplevelser

Navet i Borås är en spännande upplevelse för upptäcktsresande och äventyrare i alla åldrar. I två stora våningar med mängder av rum samsas utställningar med upplevelser och utmaningar i en spännande miljö.

För dig som är nyfiken har Navet en hel värld att upptäcka. I matematikavdelningen Bagdad kan du spela spel och lösa matematikens gåtor. Experimentera i vattenavdelningen, bygg med meccano och pyssla i Tesset. Lär dig mer om universum och testa VR i Astronoma.

Här finns något för alla åldrar!