Navet science center

En spännande upplevelse för upptäcktsresande och äventyrare i alla åldrar.

Navet i Borås är ett av Sveriges bästa science center. I två stora våningar med mängder av rum samsas utställningar med upplevelser och utmaningar i en spännande miljö. För dig som är nyfiken har Navet en hel värld att upptäcka.

I matematikavdelningen Bagdad kan du spela spel och lösa matematikens gåtor, experimentera i vattenavdelningen, bygg med meccano och kör maskiner i Tesset, lär dig mer om universum och testa blixtrummet i Astronoma.

PROJEKT

Navet science center i Borås driver och deltar i projekt inom hållbar utveckling, framtidstro och demokratifrågor.

Samverkan

Navet har uppdrag från och samarbetsavtal med ett urval av väl valda aktörer som delar vår värdegrund.

Två våningar av upplevelser!

Navet i Borås är ett av Sveriges bästa science center. I två stora våningar med mängder av rum samsas utställningar med upplevelser och utmaningar i en spännande miljö. För dig som är nyfiken har Navet en hel värld att upptäcka. I matematikavdelningen Bagdad kan du spela spel och lösa matematikens gåtor, experimentera i vattenavdelningen, bygg med meccano och kör maskiner i Tesset, lär dig mer om universum och testa VR i Astronoma… Här finns något för alla åldrar!

”I två stora våningar med mängder av rum samsas utställningar med upplevelser och utmaningar i en spännande miljö”

Miljödiplomering

Navet science center är diplomerade enligt Svensk Miljöbas Kravstandard (4:2017).

Mer att göra på navet

Navet science center är en plats där man kan ha kul samtidigt som man lär sig om vetenskap och teknik. Här finns utställningar och aktiviteter för alla åldrar.